Vlotte printer nodig?

Hier kunnen de nieuwste ontwikkelingen en zelfbouw printers besproken worden

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Sven
Berichten: 5985
Lid geworden op: 24 sep 2008 09:13
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Vlotte printer nodig?

Bericht door Sven »

350 kilo 1250x1250 aluminium portaalfrees:
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=13039
Beginnen met CNC? Ontwerpen, bouwen, of toch kopen?
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=15481
Gebruikersavatar
DaBit
Donateur
Berichten: 11017
Lid geworden op: 05 dec 2012 13:48
Locatie: Oss

Re: Vlotte printer nodig?

Bericht door DaBit »

Ja, er zijn er een stel bezig met een 'hoe snel kunnen we printen?' wedstrijdje. Leuk voor ze. Kan ik ook als ik dat zou willen.

Maar zoals ik wel vaker gezegd heb: de prints worden er bepaald niet degelijker van. Voor het in elkaar laten verstrengelen van de polymeerketens heb je temperatuur, druk en tijd nodig. Temperatuur om ze mobiel te maken, druk en tijd om ze te laten mengen.
De belangrijkste wet in de wetenschap: 'hoe minder efficient en hoe meer herrie, hoe leuker het is'
Gebruikersavatar
serum
Berichten: 5396
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Locatie: Zwolle

Re: Vlotte printer nodig?

Bericht door serum »

Die 1000mm/s prints geloof ik ook niet zo in. Maar zie het als de F1. Kwestie van tijd dat 200mm/s prints de standaard wordt. Ik print ondertussen ABS op 160mm/s (kleine en grote onderdelen) met een betere kwaliteit dan voorheen op 60 a 80mm/s, voor een groot deel mogelijk gemaakt door de antiresonantie van Klipper en een beter hotend (Dragon V2). PLA meestal wat rustiger. Kwestie van tijd dat de filaments erop afgesteld worden.

Wil nog een .6mm nozzle kopen met zo'n blitse splitsing erin, zodat het filament beter gesmolten wordt en het geheugeneffect van het kunststof in de scherpe hoeken geen issue meer is. Ik koel ondertussen wel bij het printen van ABS, iets wat op lagere snelheden niet hoeft. Slappere onderdelen die makkelijker splitten zijn mij niet opgevallen. Heel snel is 160mm/s natuurlijk niet in vergelijk met het filmpje.


Dit vind ik vooral een interessante analyse wbt extrusieproblemen met de dual gear extruders. Was mij al eens opgevallen dat de mesh van de tandwielen afhing van de dikte van het filament, mooi nooit bij stilgestaan dat dat voor problemen kon zorgen;
https://www.youtube.com/watch?v=32dTLRNIYmw
Plaats reactie