CamBam nulpunt fijnstellen

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Peter Bijlholt
Berichten: 114
Lid geworden op: 21 mei 2007 13:32
Locatie: Ezinge GR.

CamBam nulpunt fijnstellen

Bericht door Peter Bijlholt » 08 feb 2017 15:11

Hallo,
Voor een vriend moet ik een paar figuurtjes in een bestaande plaat frezen. Ook is de DXF tekening aangeleverd. het plaatje heeft ronde hoeken en de figuurtjes moeten redelijk nauwkeurig ( 0.05mm ) op een plaats komen.
Nu heb ik de lijnen van een hoek doorgetrokken zodat er een kruis ontstaat. Door het geheel te verplaatsen zou het kruis precies op de rode en de groene lijnen komen. Maar het zit er naast en de "spronggrootte" van de verplaatsing weet ik niet te vinden.
Hoe kan ik de stapjes van de verplaatsing in CamBam veranderen om de tekening precies op het 0-punt goed te krijgen?
Groet Peter.

keesk
Donateur
Berichten: 221
Lid geworden op: 16 aug 2008 18:44
Locatie: Weerdinge (bij MM)

Re: CamBam nulpunt fijnstellen

Bericht door keesk » 08 feb 2017 16:11

Sneller kan het niet! Ctrl-G.
Hiermee zet je snap to grid uit.

Kees

Peter Bijlholt
Berichten: 114
Lid geworden op: 21 mei 2007 13:32
Locatie: Ezinge GR.

Re: CamBam nulpunt fijnstellen

Bericht door Peter Bijlholt » 08 feb 2017 16:47

Bedankt Kees

Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 9102
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: CamBam nulpunt fijnstellen

Bericht door Arie Kabaalstra » 09 feb 2017 09:59

Als je een rommelig DXFJE aangeleverd krijgt...dan geef je de tekenaar een oorvijg. ..

Ik heb het al vaker gezegd, het nulpunt goed zetten doe je in je CAD programma.

Plaats reactie