Toolpath in GUI ondersteboven

Nederlandse CNC controller op basis van de usb poort of Ethernet.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
bartL
Berichten: 1220
Lid geworden op: 15 jan 2008 07:14
Locatie: Zuid hollandsche eilanden

Toolpath in GUI ondersteboven

Bericht door bartL »

Zeer gewaardeerde collega's,

Wanneer ik in Eding een bestand in laad zie ik het toolpath in de GUI op zijn kop, de werking is wel gewoon goed. Waarschijnlijk een simpele instelling maar ik kan hem niet vinden. Iemand een idee?

Hieronder een voorbeeld.
De frees bewerkt het hoekje wat in de GUI linksonder zou moeten zijn maar op het scherm is hij links boven bezig.
20221027_200311.jpg
20221027_200330.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
kevertje
Donateur
Berichten: 198
Lid geworden op: 12 okt 2008 18:13
Locatie: Bussum

Re: Toolpath in GUI ondersteboven

Bericht door kevertje »

Iets met je A-as?
keesfrees
Berichten: 3130
Lid geworden op: 08 jan 2008 20:25
Locatie: Grönnen

Re: Toolpath in GUI ondersteboven

Bericht door keesfrees »

Is dat altijd al zo geweest, of zo maar ineens veranderd ?
Je laadt een gcode bestand ? Geen dxf neem ik aan ?
handig aanhalen (citeren, quoten) : https://cnczone.nl/viewtopic.php?f=37&t=12599
Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 11123
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Toolpath in GUI ondersteboven

Bericht door hugo stoutjesdijk »

Ik heb het gevoel dat de Y-as de verkeerde kant op loopt.
Programmeer maar een een 3-4-5 driehoek en kijk wat de machine doet en het grafiek.

Code: Selecteer alles

x0 y0
x40
x0 y 30
y0
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.
Kjelt
Donateur
Berichten: 5644
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: Toolpath in GUI ondersteboven

Bericht door Kjelt »

Zet de Gui eens op 3D misschien kijk je van onderen.
bartL
Berichten: 1220
Lid geworden op: 15 jan 2008 07:14
Locatie: Zuid hollandsche eilanden

Re: Toolpath in GUI ondersteboven

Bericht door bartL »

kevertje schreef: 28 okt 2022 11:56 Iets met je A-as?
Ik denk dat je gelijk hebt. Om een of andere reden zet hij de A-as op -143 waardoor ik er dus schuin van onderen tegenaan kijk. Nu nog uitvinden waarom hij dat doet. Van mij mag hij hem gewoon op 0 houden :lol: .
Plaats reactie