CamBam voor linux

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 9062
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door Arie Kabaalstra » 09 aug 2013 15:45

Ja.. Mea Culpa.. Ctrl T is toolpaths genereren.. Ctrl W is G-code.. en die doe ik meestal vanuit het rechtermuisknopsnelkeuzemenu.. ( zeker 3 keer woordwaarde :lol: )

Gebruikersavatar
Sven
Berichten: 4211
Lid geworden op: 24 sep 2008 09:13
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door Sven » 09 aug 2013 17:25

Nou, ik heb het weer werkend in mien linux.

Waar ik tegen aan loop is dat "joinen" niet goed gaat.

Ik wil de contouren van 6 taartpunten aan de buitenkant uitsnijden zodat er gootjes tussen ontstaan.
Volgens Arie's tutorial selecteer je de lijnen waar de contour omheen moet, maak je die to polyline met control-T en dan join je ze met control-J. Dat laatste lukt maar met een paar van de punten, in dit geval 4.

Daarna raken ze niet meer gejoined. Een eerdere keer lukte het joinen nog door andere afstand in te voeren. Ik begon met join afstand 0.2 daarna is het eerder nog gelukt met 0.5 mm, een keer met 1 mm maar nu lukt het gewoon helemaal niet meer...

Doe ik iets verkeerd?
Ik heb dit eerder wel kunnen doen met de gratis versie in windoos....
Sven
350 kilo aluminium, wat boutjes en moertjes en een beetje plaksel:
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=13039
Beginnen met CNC? Ontwerpen, bouwen, of toch kopen?
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=15481

Gebruikersavatar
kevertje
Donateur
Berichten: 156
Lid geworden op: 12 okt 2008 18:13
Locatie: Bussum

Re: CamBam voor linux

Bericht door kevertje » 20 mei 2014 15:04

CamBam werkt niet meer.

Na een upgrade van Ubuntu 12.04 LTS naar 14.04 LTS werkt de combinatie CamBam, mono (.Net voor Linux) en Ubuntu niet meer. Ook op het CamBam forum geen oplossingen gezien.

Gebruikersavatar
DaBit
Donateur
Berichten: 8238
Lid geworden op: 05 dec 2012 13:48
Locatie: Oss

Re: CamBam voor linux

Bericht door DaBit » 20 mei 2014 15:43

HeeksCAD proberen dan maar?

Gebruikersavatar
minitreintje
Berichten: 147
Lid geworden op: 10 mar 2012 12:21
Locatie: België
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door minitreintje » 22 mei 2014 21:28

Oei dat heb ik nog niet getest... Ik ben ook overgestapt naar Xubuntu 14.04 LTS.


groeten Dylan

bertus1945
Donateur
Berichten: 997
Lid geworden op: 15 sep 2015 16:39
Locatie: Andijk
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door bertus1945 » 29 sep 2015 14:14

ik wilde ook CAMBAM op debian waar LinuxCNC geintegreerd is ook installeren.
maar kan ik beter CAMBAM op mijn windows 10 zetten of niet.
in linux(debian) een gedoe dacht ik waar ik niks van snap.
dus beter op mijn windows pc zetten???
word wel een gedoe dan ,met usb stick,bestanden over zetten.
ik raak totaal verward door alles.

Gebruikersavatar
hainjedaf
Donateur
Berichten: 1546
Lid geworden op: 01 aug 2011 10:01
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door hainjedaf » 29 sep 2015 14:59

Ik heb CamBam draaiend op Ubuntu 14.04LTS

Alleen blijft ie zeuren 'registratieperiode verlopen' terwijl het er pas een week op staat en 2x gestart is.
Met vriendelijke groet,
Marout Borms,
Amsterdam

HBM BF 25 L / Leadshine / Mesa 5i25 / LinuxCNC
(in aanbouw)

Gebruikersavatar
Sven
Berichten: 4211
Lid geworden op: 24 sep 2008 09:13
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door Sven » 29 sep 2015 15:49

bertus1945 schreef:word wel een gedoe dan ,met usb stick,bestanden over zetten.
Je kan dropbox overwegen om je bestanden te synchroniseren tussen pc's
Ik gebruik het op al mijn pc's en telefoon, en heb het op debian ook werkend.

http://www.dropbox.com
Sven
350 kilo aluminium, wat boutjes en moertjes en een beetje plaksel:
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=13039
Beginnen met CNC? Ontwerpen, bouwen, of toch kopen?
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=15481

bertus1945
Donateur
Berichten: 997
Lid geworden op: 15 sep 2015 16:39
Locatie: Andijk
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door bertus1945 » 29 sep 2015 16:04

is een optie
ok bedankt

Gebruikersavatar
hainjedaf
Donateur
Berichten: 1546
Lid geworden op: 01 aug 2011 10:01
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door hainjedaf » 29 sep 2015 19:46

Als je CNC-machine aan netwerk hangt, kan je ook gewoon SAMBA overwegen.
Dan kan je op de Windows machine of een NAS de bestanden plaatsen en die vanuit de CNC pc en de CAD/CAM machine benaderen.

Het hoeft niet met een NAS, het kan ook een gedeelde map op de windows PC zijn.
Met vriendelijke groet,
Marout Borms,
Amsterdam

HBM BF 25 L / Leadshine / Mesa 5i25 / LinuxCNC
(in aanbouw)

bertus1945
Donateur
Berichten: 997
Lid geworden op: 15 sep 2015 16:39
Locatie: Andijk
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door bertus1945 » 29 sep 2015 20:41

ik kijk het even aan,ben alle software die aanbevolen werd ,aan het installeren :P

Gebruikersavatar
javanree
Berichten: 713
Lid geworden op: 10 mei 2011 12:16
Locatie: Renswoude
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door javanree » 29 sep 2015 22:24

hainjedaf schreef:Ik heb CamBam draaiend op Ubuntu 14.04LTS

Alleen blijft ie zeuren 'registratieperiode verlopen' terwijl het er pas een week op staat en 2x gestart is.
Volgens de documentatie is er onder Linux geen time-limited trial mogelijk en kun je om zonder licentie te werken alleen in niet-geregistreerde vorm draaien. Zie http://www.cambam.co.uk/forum/index.php?topic=2848.0

Gebruikersavatar
Joost
Berichten: 189
Lid geworden op: 24 jan 2007 10:38
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door Joost » 30 sep 2015 20:44

Cambam draaien in een virtuele Windows machine onder linux?
LinuxCNC user

Gebruikersavatar
hainjedaf
Donateur
Berichten: 1546
Lid geworden op: 01 aug 2011 10:01
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door hainjedaf » 30 sep 2015 21:14

Warom moeilijk doen als het native kan?
Met vriendelijke groet,
Marout Borms,
Amsterdam

HBM BF 25 L / Leadshine / Mesa 5i25 / LinuxCNC
(in aanbouw)

Plaats reactie