CamBam voor linux

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Sven
Berichten: 4113
Lid geworden op: 24 sep 2008 09:13
Locatie: Arnhem
Contacteer:

CamBam voor linux

Bericht door Sven » 26 jul 2013 22:15

Ik zag laatst dat er nu een versie van Cambam is voor linux.
Is er iemand die dat heeft weten te installeren?

De procedure gaat mij een beetje boven mijn pet, zou graag op wat ervaring willen kunnen terugvallen...
Sven
350 kilo aluminium, wat boutjes en moertjes en een beetje plaksel:
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=13039
Beginnen met CNC?
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=15481

Gebruikersavatar
minitreintje
Berichten: 147
Lid geworden op: 10 mar 2012 12:21
Locatie: België
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door minitreintje » 27 jul 2013 16:45

Net geïnstalleerd. Werkt simpel!

Xubuntu 12.04 LTS
  • > Open de terminal
    > typ: sudo apt-get install mono-complete
    > typ: j + enter
    > Kopieer ondertussen Cambam 0.9.8 naar HOME (libraries)
    > Kopieer ook Cambam 0.9.8 naar /.config (system)
    > Wanneer Mono is geïnstalleerd typ het volgende:
    mono ~/CamBam0.9.8/CamBam.exe
groeten Dylan

Gebruikersavatar
Sven
Berichten: 4113
Lid geworden op: 24 sep 2008 09:13
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door Sven » 27 jul 2013 17:37

Oh, dat zou zelfs ik moeten kunnen :)

Ik zie net dat je geen 40 trail-sessies krijgt en dus een licentie moet hebben of genoegen moet nemen met 500 regels code.

Kom je daar mee weg?
Sven
350 kilo aluminium, wat boutjes en moertjes en een beetje plaksel:
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=13039
Beginnen met CNC?
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=15481

Gebruikersavatar
minitreintje
Berichten: 147
Lid geworden op: 10 mar 2012 12:21
Locatie: België
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door minitreintje » 27 jul 2013 17:49

Tja das wel het nadeel...

groeten Dylan

EDIT: Mening herzien...
Laatst gewijzigd door minitreintje op 08 aug 2013 20:52, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 8967
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door Arie Kabaalstra » 27 jul 2013 20:06

Ik denk dat een Deftige Linux versie ook wel op de To-Do list van Andy Payne staat.. echter.. ga er maar eens aanstaan.. om een dergelijk programma te ontwikkelen.. laat eenieder die dat zelf ook kan, zich bij mij melden.. dan gaan we dat ook doen, met een CNC sturing geintegreerd.. en we worden rijk..

zover zal het niet snel komen vrees ik..
't is helaas nog niet zo dat je gewoon even "Vertaal naar Linux" in je Compiler kan aanvinken.. tenzij je in QT werkt.. dat is dan ook de beste route.. maar dat was er nog niet toen Andy met CamBam begon..

Gebruikersavatar
minitreintje
Berichten: 147
Lid geworden op: 10 mar 2012 12:21
Locatie: België
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door minitreintje » 27 jul 2013 20:19

Ik snap dat wel hoor... Het is wel al het beste dat ik gevonden heb voor Linux dat deftig werkt.


groeten Dylan

EDIT: Mening herzien...
Laatst gewijzigd door minitreintje op 08 aug 2013 20:52, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Sven
Berichten: 4113
Lid geworden op: 24 sep 2008 09:13
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door Sven » 08 aug 2013 09:15

Nou, heb het werkend.
En loop meteen tegen die 500 regels code aan.

Exit testing cambam on linux....
Sven
350 kilo aluminium, wat boutjes en moertjes en een beetje plaksel:
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=13039
Beginnen met CNC?
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=15481

Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 8967
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door Arie Kabaalstra » 08 aug 2013 20:46

in 500 regels code kan je heel wat testen.. dus je argument houdt geen steek vind ik..

Gebruikersavatar
Sven
Berichten: 4113
Lid geworden op: 24 sep 2008 09:13
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door Sven » 08 aug 2013 21:48

Je reactie ook niet.

Maar daar schieten we niets mee op.
Toen ik probeerde een stukje van de tekening te exporteren, rekening houdend met 500 regels een klein stukje, kreeg ik een melding over de licentie en was niets geexporteerd.

Mijn conclusie, misschien niet terecht, ik loop tegen de 500 regels aan.

Daarvoor kon ik al geen groep lijnen joinen terwijl dat met de gratis versie nooit een probleem is en later ook gewoon lukte met dezelfde tekening. Als ik dingen niet kan met een nieuwe versie die wel kunnen met de oudste die niet wordt aangeraden dan twijfel ik aan het product.
Daarbovenop wil het hele cambam op linux niet eens meer opstarten...

Als iemand dan zegt dat mijn argument geen steek houdt dan klopt dat misschien maar zonder te informeren naar achtergrond houdt die conclusie zelf ook geen steek.
Sven
350 kilo aluminium, wat boutjes en moertjes en een beetje plaksel:
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=13039
Beginnen met CNC?
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=8&t=15481

Gebruikersavatar
minitreintje
Berichten: 147
Lid geworden op: 10 mar 2012 12:21
Locatie: België
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door minitreintje » 08 aug 2013 21:52

Net een verluchtingsplaat gemaakt voor de fan's die in de elektronicabox zitten. Materiaal is 2mm plastic
Ik weet niet of ik het goed heb gedaan met CamBam maar denk het wel.

Extensie .cb is niet toegestaan maar .zip wel dus ff uitpakken als je het wil openen.

@Sven Ik krijg ook de melding dat er bepaalde functies zijn uitgeschakeld door licentie gezever... Maar ik krijg wel export.


groeten Dylan
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 8967
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door Arie Kabaalstra » 08 aug 2013 22:50

.cb is je "project file"... je moet het zo zien.. je maakt een .cb bestand aan , en die sla je op, die kun je altijd nog wijzigen.. ik heb wel eens projecten die ik in meerdere stappen bewerk.. dan maak ik eerst alle bewerkingen aan, en sla dat op als .cb bestandje.. en dan pas genereer ik de G-code.. ( sneltoets Ctrl -T) , als je het Part selecteert, dan maakt ie de Code voor het hele part.. dus alle bewerkingen die onder dat part staan, als je een losse MOp selecteert, en Ctrl-T drukt, dan maakt ie code voor alleen DIE bewerking..

Onlangs heb ik dat toegepast voor een horloge kast.. ik wilde eerst een testje doen in Obomodulan, en daar loop ik veel hogere voedingen dan in Aluminium, dus.. toen het Obo modelletje geslaagd was.. heb ik de .CB weer geopend, en de voedingen en snededieptes aangepast voor Aluminium....

als je G-codes gaat aanmaken, dan vraagt CamBam naar een bestandsnaam, meestal geeft ie zelf al een mooie suggestie op basis van wat je geselecteerd hebt..

Gebruikersavatar
DaBit
Donateur
Berichten: 8068
Lid geworden op: 05 dec 2012 13:48
Locatie: Oss

Re: CamBam voor linux

Bericht door DaBit » 08 aug 2013 22:55

Arie Kabaalstra schreef:tenzij je in QT werkt.. dat is dan ook de beste route.. maar dat was er nog niet toen Andy met CamBam begon..
Nou, dat bestaat anders al heel lang hoor. WxWidgets en GTK trouwens ook.
Maar als je niet al te exostische zaken gebruikt draait .NET spul ook inderdaad wel onder Mono.

Gebruikersavatar
minitreintje
Berichten: 147
Lid geworden op: 10 mar 2012 12:21
Locatie: België
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door minitreintje » 09 aug 2013 09:07

Euhm Arie, kan dat dat ik sneltoets CTRL + W heb voor Gcode export :shock:


groeten Dylan

Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 8967
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: CamBam voor linux

Bericht door Arie Kabaalstra » 09 aug 2013 13:38

geen idee?

Plaats reactie