CamBam Tutorial 2½D

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Barcosmurf
Berichten: 199
Lid geworden op: 27 feb 2008 23:24
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial

Bericht door Barcosmurf » 25 dec 2008 12:26

Joost schreef:Met de drill functie, en niet met de pocketfunctie (zoals je zou verwachten).
Gevonden, SpiralMill_(C)CW (funktioneert alleen in CAMBAM plus 0.9rel4 bij mij), dank je.

Wil
EMC2 gebruiker

Michel
Berichten: 148
Lid geworden op: 15 mar 2007 22:06
Locatie: IJlst, Friesland
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial

Bericht door Michel » 21 jan 2009 20:37

Het is wat aan de late kant,maar bedankt voor deze Tutorial,ik ben niet bezig met cambam maar met een ander programma.(ik probeer een aantal programma's uit welke het beste bij mij past
Maar deze tutorial helpt mij in iedergeval een heel eind op weg,ik merk als je goed leest dan kan je mbv het
helpmenu van het andere programma er ook wel uit komen (het kost wel wat tijd).

In ieder geval worden mij nu een aantal zaken duidelijk..........Geweldig.
Ervaring is het grootboek van mislukkingen

Gebruikersavatar
marcoooo
Berichten: 626
Lid geworden op: 28 apr 2009 16:32
Locatie: vlissingen (zeeland)
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial 2½D

Bericht door marcoooo » 07 aug 2009 09:05

das nou eens een handige turtual voor iemand zoals ik die er net mee begint

nou ben ik zover dat ik een gcode heb gemaakt voor me radiator plaat alleen zit ik met het probleem
dat hij begint bij x1200,00 y1595.543 hoe krijg ik dat op 0 ?

ik heb de dxf met autocad op x0,00 en y0,00 gezet maar dat werkt ook niet

wat doe ik fout
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
same same but diffrent

Gebruikersavatar
Mcgyver
Berichten: 3988
Lid geworden op: 08 jun 2007 17:45
Locatie: Ridderkerk
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial 2½D

Bericht door Mcgyver » 07 aug 2009 09:09

ben niet bekend met cambam maar lees de eerste pagina eens van deze tutorial..

http://www.cnczone.nl/viewtopic.php?f=42&t=614

Eerst maar eens de DXF in A9Cad geladen en met Move het midden van de onderste lijn op X0, Y0 gemieterd.. Hatsieklatsie..

Er zit dus een move commando in cambam waarmee je je object op x0 y0 kan zetten :mrgreen:
Zoals het freesje thuis freest, freest het nergens...

Gebruikersavatar
marcoooo
Berichten: 626
Lid geworden op: 28 apr 2009 16:32
Locatie: vlissingen (zeeland)
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial 2½D

Bericht door marcoooo » 07 aug 2009 09:11

die move functie zit in acad9 als ik het zo lees maar heb dat al gedaan met acad light daarom snap ik het ook even niet
same same but diffrent

Gebruikersavatar
Mcgyver
Berichten: 3988
Lid geworden op: 08 jun 2007 17:45
Locatie: Ridderkerk
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial 2½D

Bericht door Mcgyver » 07 aug 2009 09:16

ja dat klopt heb zelf niet goed gelezen

maar ook cambam heeft een mogelijkheid om te "moven"

Ik weet dat je kan roteren spiegelen en verplaatsen.... moet kunnen.. het zou raar zijn als dit niet kon ;-)
Zoals het freesje thuis freest, freest het nergens...

Floppy
Berichten: 630
Lid geworden op: 11 apr 2007 23:40
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial 2½D

Bericht door Floppy » 07 aug 2009 09:45

Je kan in CamBam iets verplaatsen door het object te selecteren en de shift toets in te drukken en de linker muisknop.
Je kunt ook heel makkelijk iets centreren door select all, edit, transform en dan center.

Gebruikersavatar
Mcgyver
Berichten: 3988
Lid geworden op: 08 jun 2007 17:45
Locatie: Ridderkerk
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial 2½D

Bericht door Mcgyver » 07 aug 2009 11:06

:mrgreen: zie je wel...had al zo'n donkerbruin vermoeden
Zoals het freesje thuis freest, freest het nergens...

Gebruikersavatar
marcoooo
Berichten: 626
Lid geworden op: 28 apr 2009 16:32
Locatie: vlissingen (zeeland)
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial 2½D

Bericht door marcoooo » 07 aug 2009 11:30

bedankt voor de info

het is volgens mij gelukt ik heb een gcode gemaakt en die zou volgens mij moeten klopen en nu moet ik even w8en op de post voor me drivers en voeding :roll: om te kunnen kijken wat hij in werkelijkheid doet :shock:
same same but diffrent

Floppy
Berichten: 630
Lid geworden op: 11 apr 2007 23:40
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial 2½D

Bericht door Floppy » 07 aug 2009 15:22

Je kunt altijd nog even simuleren met de gratis cncsimulator:
http://www.cncsimulator.com/index.php

Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 9043
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial 2½D

Bericht door Arie Kabaalstra » 10 aug 2009 23:32

met USBCNC kun je ook simuleren.. ook geen geklooi meer met "petrol-codes"
Laatst gewijzigd door Erik op 11 aug 2009 21:17, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Onnodige quote verwijderd, gebruik a.u.b. de reageer-knop

marini
Berichten: 34
Lid geworden op: 08 feb 2009 15:08
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial 2½D

Bericht door marini » 06 jan 2011 02:18

kan je in en uit loops genereren met cambam?

en op een eenvoudige manier G42 en G41 gebruiken ook met cambam?
ik dacht aan lijnprogramma met nadien toevoegen van G42 of G41

Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 9043
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial 2½D

Bericht door Arie Kabaalstra » 06 jan 2011 10:22

G41 en G42 heb je net niets aan.. zowel MACH als USBCNC en CNC-USB ( die nieuwe CNC controller) hebben allemaal de NIST interpreter voor G-Codes.. en.... die deugt niet.. dus je hebt er niets aan.

Leeuwinga
Berichten: 2805
Lid geworden op: 29 apr 2007 15:00
Locatie: Roden
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial 2½D

Bericht door Leeuwinga » 06 jan 2011 10:42

Bij de in Deskcnc geintergreede cam module (wil het toch nog even noemen) kan dat wel,
Je hebt verschillende methodes voor het starten en uitlopen van je frees
zie pic. (zit er al jaren in!).
4108

Plaats reactie