CamBam Tutorial 2½D

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 9062
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial

Bericht door Arie Kabaalstra » 25 mar 2008 08:58

Ik heb CamBam Plus geinstalleerd, en tevens een licentie.. ik heb dus de Full version, en niet de 50-trials.

ik was al te spreken over de eerdere releases, en PLUS is gewoon weer een stukje beter.. ik kan er alles mee wat ik wil , en nog snel ook..

kitman
Berichten: 453
Lid geworden op: 09 jun 2007 21:38
Locatie: peer
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial

Bericht door kitman » 25 mar 2008 10:41

OK.
Werkt het plus programma ongeveer hetzelfde, of met G41,G42 enz..
zou het moeilijk zijn om het te vertalen naar het nederlands, jij als specialist.....

Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 9062
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial

Bericht door Arie Kabaalstra » 25 mar 2008 13:17

CamBam PLUS werkt net zoals de standaard versie, echter heeft het meer mogelijkheden..

kijk eens op de site voor een vergelijk van de twee, of download het, en test het zelf...

vertaling naar nederlands?.. 'k zal het Andy eens voorstellen..

Marcel68

Re: CamBam Tutorial

Bericht door Marcel68 » 26 mar 2008 20:05

Hoi Arie,
Ik ben nieuw in de CNC wereld en heb je uitleg gebruikt. Gaat nog niet helemaal lekker maar dat komt goed.
Vragen zat.
Hoe kan ik CB vertellen dat hij in meerdere stappen naar beneden moet frezen en hoe groot die stappen dan moeten zijn. En ik krijg geen 3d beeld van mijn model zoals jij laat zien. Ik heb onder view gekeken maar daar staat het niet bij.
Kan jij me helpen?

klaas van gemerden
Berichten: 488
Lid geworden op: 12 jul 2007 22:49
Locatie: Zwijndrecht

Re: CamBam Tutorial

Bericht door klaas van gemerden » 26 mar 2008 22:11

Arie Kanarie schreef:3D vieuws.. easy as pie.. alt indrukken, en muizen... zonder alt is het Pan, met Alt is het rotate view.. ik weet even niet meer hoe ik daar achter kwam.. maargoed.. 't werkt.. :)
;-)
Hoe kan ik CB vertellen dat hij in meerdere stappen naar beneden moet frezen en hoe groot die stappen dan moeten zijn.
depth increment dacht ik uit m'n hoofd

Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 9062
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial

Bericht door Arie Kabaalstra » 26 mar 2008 22:32

inderdaad Klaas, je was me net een stap voor.. :)

kitman
Berichten: 453
Lid geworden op: 09 jun 2007 21:38
Locatie: peer
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial

Bericht door kitman » 27 mar 2008 01:58

Ik heb de plus versie, verschilt niet echt van de vorige voor eenvoudig gebruik volgens mij?

Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 9062
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial

Bericht door Arie Kabaalstra » 27 mar 2008 07:40

Even uit mijn hoofd, maar je kunt alles nalezen op de site..
Plus heeft voor profiles de mogelijkheid tot het automatisch of handmatig invoegen van Tabs, en ook meer mogelijkheden voor het frezen, zoals bijvoorbeeld "lead-in" zodat je frees niet verticaal, maar bijvoorbeeld schuin het materiaal inloopt..

Ik heb Andy gevraagd om een vergelijkingstabel op de site te zetten zodat je de twee versies makkelijker kunt vergelijken.

marcel1968
Berichten: 9
Lid geworden op: 13 jan 2008 17:05
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial

Bericht door marcel1968 » 27 mar 2008 07:58

Bedankt, ik moet dus nog veel leren.
Ik ga het vanavond gelijk proberen.
Met vriendelijke groet,

Marcel van Westendorp
www.stoompagina.nl

nonkel dw
Berichten: 204
Lid geworden op: 31 aug 2007 16:50
Locatie: Belgie

Re: CamBam Tutorial

Bericht door nonkel dw » 29 mar 2008 13:45

Ik heb een bugje gevonden denk ik :?:

Ik ben nu veel een het experimenteren met Cam Bam .
Nu heb ik ook booringen in mijn werk stuk staan.
Als ik van alle lijnen polyline wil maken ( ALT - P ) dan gaan de boringen weg.
Hoe lossen jullie dit op ?

Gebruikersavatar
Arie Kabaalstra
Berichten: 9062
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial

Bericht door Arie Kabaalstra » 29 mar 2008 22:53

met welke versie werk je?.. de gewone "free version" of CamBam Plus?..

nonkel dw
Berichten: 204
Lid geworden op: 31 aug 2007 16:50
Locatie: Belgie

Re: CamBam Tutorial

Bericht door nonkel dw » 30 mar 2008 10:48

De gewone versie van cambam de " free " dus.

Marcel68

Re: CamBam Tutorial

Bericht door Marcel68 » 12 apr 2008 19:13

Hoe kan ik in CAMBAM gewoon een platvlak affrezen, dus een plaat dunner maken?

kitman
Berichten: 453
Lid geworden op: 09 jun 2007 21:38
Locatie: peer
Contacteer:

Re: CamBam Tutorial

Bericht door kitman » 12 apr 2008 19:43

Je moet eerst een tekening maken en eigenlijk een pocket doen.

Plaats reactie