Bruikbare G-code

Vragen die je boven niet kwijt kunt, kan je hier stellen.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
bartL
Berichten: 1228
Lid geworden op: 15 jan 2008 07:14
Locatie: Zuid hollandsche eilanden

Re: Bruikbare G-code

Bericht door bartL »

Ik krijg helaas een foutmelding als ik het programmaatje wil openen. Mis ik iets of doe ik iets verkeerd?
Knipsel.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Floppy
Berichten: 768
Lid geworden op: 11 apr 2007 23:40
Locatie: Zeddam

Re: Bruikbare G-code

Bericht door Floppy »

Ik denk dat je dan de Visual C redistributable package moet down loaden, die staan hier:
https://learn.microsoft.com/en-us/cpp/w ... w=msvc-170
Mijn programma is 32 bits dus ik denk dat je dan de X86 versie nodig hebt.
Ik zie nu ook dat ik de debug versie heb geupload, hier nog een keer de niet debug versie.
gcode.zip
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
hfjbuis
Donateur
Berichten: 2408
Lid geworden op: 13 feb 2017 00:26
Locatie: Hoensbroek

Re: Bruikbare G-code

Bericht door hfjbuis »

Ik heb het geprobeerd en bij mij werkt het als ik het vanuit een dosprompt start met onderstaand resultaat. Ik heb wel een volledige VSstudio geïnstalleerd. In VSstudio kun je ook een installer maken die, als ik het goed heb, ook alle benodigde software installeert.

Een installer kun je hier downloaden: https://answers.microsoft.com/en-us/win ... de40c3126a

Code: Selecteer alles

N0001 G70
N0002 G17
N0003 G90
N0004 T00001 M06
N0005 G00 X10 Y10 Z30
N0006 M41
N0007 S1000 M03
N0008 M08
N0009 G00 X-5.1 Y0.2368 F0
N0010 Z-4.4 F0
N0011 G01 Z-4.3 F01
N0012 X105.1
N0013 G00 Z0.1 F0
N0014 Y-4.526 F0
N0015 G01 Z-4.3 F01
N0016 X-5.1
N0017 G00 Z0.1 F0
N0018 Y-9.29 F0
N0019 G01 Z-4.3 F01
N0020 X105.1
Zonder verandering geen verbetering. Soms is niets meer veranderen al een verbetering.
bartL
Berichten: 1228
Lid geworden op: 15 jan 2008 07:14
Locatie: Zuid hollandsche eilanden

Re: Bruikbare G-code

Bericht door bartL »

Ik blijf foutmeldingen krijgen waardoor ik hem niet kan opstarten. Nu weer error 0xc000007b, heeft volgens mij iets met die .dll bestanden te maken maar ik heb er verder totaal geen verstand van :roll:
Is er geen manier om de .exe file zelf te creeeren via VSC of notepad++ oid? En zo ja, hoe kan ik dat dan doen?
hfjbuis
Donateur
Berichten: 2408
Lid geworden op: 13 feb 2017 00:26
Locatie: Hoensbroek

Re: Bruikbare G-code

Bericht door hfjbuis »

@floppy
Knap gemaakt.

Ik kan de code in VSstudio en VScode compileren maar geen installer maken.
Je de benodigde software downloaden van deze pagina: https://visualstudio.microsoft.com/vs/older-downloads/
je moet de

Code: Selecteer alles

Microsoft Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2017
hebben en daarbij de juiste versie x64/x86/arm kiezen.

Je kunt ook de VS2019 IDE installeren met C++
Zonder verandering geen verbetering. Soms is niets meer veranderen al een verbetering.
Gebruikersavatar
newhumanoid
Berichten: 90
Lid geworden op: 07 okt 2022 17:23
Locatie: Oekraïne, Nikolajev

Re: Bruikbare G-code

Bericht door newhumanoid »

Ik had wat tijd, ik heb een interface toegevoegd aan het Floppy-algoritme. Misschien is dat handiger. Maar deze app is voor Windows.
https://drive.google.com/file/d/1fCyhoD ... sp=sharing
hfjbuis
Donateur
Berichten: 2408
Lid geworden op: 13 feb 2017 00:26
Locatie: Hoensbroek

Re: Bruikbare G-code

Bericht door hfjbuis »

Ik heb het programma getest en bij mij werkt het.
Zonder verandering geen verbetering. Soms is niets meer veranderen al een verbetering.
Floppy
Berichten: 768
Lid geworden op: 11 apr 2007 23:40
Locatie: Zeddam

Re: Bruikbare G-code

Bericht door Floppy »

Geweldig, met zijn allen komen we er wel uit.
Ik moet toch nog eens leren om een echt windows programma van mijn c programma's te maken.
Dank je, Newhumanoid.
bartL
Berichten: 1228
Lid geworden op: 15 jan 2008 07:14
Locatie: Zuid hollandsche eilanden

Re: Bruikbare G-code

Bericht door bartL »

newhumanoid schreef: 21 jan 2023 20:31 Ik had wat tijd, ik heb een interface toegevoegd aan het Floppy-algoritme. Misschien is dat handiger.
Dat is zeker handig! Bedankt hiervoor, nu werkt hij wel!💪

@Floppy,
Ik wil natuurlijk niet teveel eisend worden :mrgreen: maar er gaat nog iets mis met de Feedrates. Hier krijg ik alleen waardes van 0 en 1. Is dit nog eenvoudig aan te passen?
Gebruikersavatar
newhumanoid
Berichten: 90
Lid geworden op: 07 okt 2022 17:23
Locatie: Oekraïne, Nikolajev

Re: Bruikbare G-code

Bericht door newhumanoid »

bartL schreef: 21 jan 2023 22:54 Dat is zeker handig! Bedankt hiervoor, nu werkt hij wel!💪
@Floppy,
Ik wil natuurlijk niet teveel eisend worden :mrgreen: maar er gaat nog iets mis met de Feedrates. Hier krijg ik alleen waardes van 0 en 1. Is dit nog eenvoudig aan te passen?
hoe kunt u de snelheid bepalen als de eerste gegevens F0, F01 aangeven.
Wat is het snelheidsberekeningsalgoritme? Ik zal corrigeren als ik het algoritme ken
Gebruikersavatar
newhumanoid
Berichten: 90
Lid geworden op: 07 okt 2022 17:23
Locatie: Oekraïne, Nikolajev

Re: Bruikbare G-code

Bericht door newhumanoid »

Een nieuwe versie geplaatst. Nu kunt u de Feedrates instellen
https://drive.google.com/file/d/1fCyhoD ... sp=sharing
bartL
Berichten: 1228
Lid geworden op: 15 jan 2008 07:14
Locatie: Zuid hollandsche eilanden

Re: Bruikbare G-code

Bericht door bartL »

newhumanoid schreef: 21 jan 2023 23:27 hoe kunt u de snelheid bepalen als de eerste gegevens F0, F01 aangeven.
Wat is het snelheidsberekeningsalgoritme? Ik zal corrigeren als ik het algoritme ken
Je hebt helemaal gelijk, ik heb niet goed gekeken. De originele output file geeft alleen maar F0 en F01, F0 lijkt me de rapid feedrate want deze staat achter de G0. Als er een F01 staat dan staat de gewensde feedrate erachter in de laatste kolom.
Zie bijvoorbeeld onderstaande regel, hier geeft de laatste kolom (10.000) de door mij ingevoerde feedrate weer en die waarde zou 1000 moeten zijn.

Code: Selecteer alles

     17     17 N0011 G01 Z-0043 F01$                                                           -4.3000             10.000  


Maar met deze laatste aanpassing zou het moeten werken dus ga ik het eerst maar eens proberen. Nogmaals bedankt!
Gebruikersavatar
newhumanoid
Berichten: 90
Lid geworden op: 07 okt 2022 17:23
Locatie: Oekraïne, Nikolajev

Re: Bruikbare G-code

Bericht door newhumanoid »

bartL schreef: 22 jan 2023 08:28
de versie vervangen, nu kunt u 2 snelheden specificeren in plaats van F0 en F1.
oude downloadlink
Laat het voor nu zijn
bartL
Berichten: 1228
Lid geworden op: 15 jan 2008 07:14
Locatie: Zuid hollandsche eilanden

Re: Bruikbare G-code

Bericht door bartL »

newhumanoid schreef: 22 jan 2023 09:36 de versie vervangen, nu kunt u 2 snelheden specificeren in plaats van F0 en F1.
Bedankt! Dit werkt goed nu!

Maar nu zit ik nog met een vraag voor de Eding specialisten.
Zodra ik de code in Eding inlaad krijg ik gelijk een error "Bad character used". Dit krijg ik al bij de eerste regel die een actie inleid.
Zie hieronder, ik krijg dan de error op L3, terwijl diezelfde regel (letterlijk knippen en plakken) in de MDI geen problemen geeft. Kan dit met de komma te maken hebben? En accepteerd hij deze dan wel in de MDI en niet in een programmaatje?

Code: Selecteer alles

 N0001 G17 
 N0002 G90 
 N0003 G00 X10,0 Y10,0 Z30,0 
Plaats reactie