GUI stopt er mee.

Nederlandse CNC controller op basis van de usb poort of Ethernet.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Ballegooijen
Donateur
Berichten: 4661
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

GUI stopt er mee.

Bericht door Ballegooijen »

De laatste dagen heb ik regelmatig dat de Eding GUI er mee stopt. Hebben andere hier ook last van? Volgens mij is er kortgeleden ook een windows update geweest waar het misschien mee te maken kan hebben? Overigens draait het freesprogramma waar hij mee bezig is gewoon door.

23084
Kennis vermenigvuldigt zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Arie Kabaalstra
Berichten: 10814
Lid geworden op: 07 feb 2007 18:37
Locatie: Bakhuuz'n
Contacteer:

Re: GUI stopt er mee.

Bericht door Arie Kabaalstra »

de GUI is een apart deel van EdingCNC, de functionaliteit zit em in de Server, dat kan verklaren dat freesprogramma's gewoon doorlopen.

Hoe oud is je PC?, ik heb in het verleden iets vergelijkbaars aan de hand gehad, maar die PC bleek gammel.. nieuwe PC gebouwd, sindsdien nooit meer last van gehad..
Welke versie draai je?..
xander janssen
Berichten: 305
Lid geworden op: 08 jan 2009 08:53
Locatie: België

Re: GUI stopt er mee.

Bericht door xander janssen »

Bij mij loopt GUI soms enkele tientallen seconden vast.

Dit is alleen als ik ctrl-F2 gebruik om met de frees naar de camerapositie te gaan. En dan ook alleen maar bij de 1e keer dat ik dat doe nadat Eding is opgestart. Als hij daar doorheen is, loopt hij niet meer vast. Eerstvolgende keer dat ik Eding opnieuw opstart en die optie gebruik hangt hij weer.

Is dus heel reproduceeerbaar. Verder geen issues.
Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 4371
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Locatie: Zwolle

Re: GUI stopt er mee.

Bericht door serum »

Ik had wel eens een moeizame overdracht van het camera-beeld naar de GUI, dit is dan vertraagd. (beeld loopt een paar seconden achter de werkelijkheid aan) Geen intensieve CPU taken zichtbaar in taakbeheer, heb er sinds de laatste tijd (half jaar tot een jaar) geen last meer van. Ik update mijn windows 10 overigens gewoon naar de meeste up-to date versies op de PC waar eding op draait.

De fout die jij hebt heb ik gelukkig nog niet gehad.
Gebruikersavatar
Ballegooijen
Donateur
Berichten: 4661
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: GUI stopt er mee.

Bericht door Ballegooijen »

Ik heb idd wel een wat oudere computer maar die draait eigenlijk prima. De Eding versie is 4.03.23
Kennis vermenigvuldigt zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Kjelt
Donateur
Berichten: 4514
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: GUI stopt er mee.

Bericht door Kjelt »

Dat is wel een vrij oude versie maar als het altijd heeft gewerkt dan zou het nog steeds gewoon moeten werken.
Heb je het OS geupdate of de computer aan het internet gehangen ?
Gebruikersavatar
Ballegooijen
Donateur
Berichten: 4661
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: GUI stopt er mee.

Bericht door Ballegooijen »

Heb je het OS geupdate of de computer aan het internet gehangen ?
Ja, hij hangt aan internet. Ik weet niet zeker of er een update is geweest. Ik denk het eigenlijk niet want OS updates is uitgeschakeld.
Het is ook niet constant of zo. Meestal maar 1 keer per dag, en dan nog bij het eerste freesklusje.
Kennis vermenigvuldigt zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Kjelt
Donateur
Berichten: 4514
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: GUI stopt er mee.

Bericht door Kjelt »

Als het windows 10 is dan heeft ie waarschijnlijk een update gehad, zie link beneden.
Dit kun je checken door command prompt op te starten (op je toetsenbord de windows vlag kort indrukken en dan de c toets, dan staat daar command prompt daar klikken) en dan "ver"met enter intoetsen. Dan zie je de windows versie en kun je controleren van wanneer deze is (google is je vriend).

MS forceert dit voor oude Win10 machines omdat ze niet meer aan de security eisen kunnen voldoen.

https://tweakers.net/nieuws/178820/micr ... ushen.html
Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 3216
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: GUI stopt er mee.

Bericht door andrefc101 »

Wat leuk dat Windows..... die Chinezen zijn toch nog niet zo gek 😜
Gebruikersavatar
Ballegooijen
Donateur
Berichten: 4661
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: GUI stopt er mee.

Bericht door Ballegooijen »

andrefc101 schreef: 24 mar 2021 17:30 Wat leuk dat Windows..... die Chinezen zijn toch nog niet zo gek 😜
Jij ook altijd met die Chinezen :shock: :shock: Die hebben alles afgekeken van Windows denk ik. :lol:
Kennis vermenigvuldigt zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Kjelt
Donateur
Berichten: 4514
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: GUI stopt er mee.

Bericht door Kjelt »

andrefc101 schreef: 24 mar 2021 17:30 Wat leuk dat Windows..... die Chinezen zijn toch nog niet zo gek 😜
Ik zou die chinees toch ook niet zomaar aan het internet hangen Andre :lol:
Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 3216
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: GUI stopt er mee.

Bericht door andrefc101 »

Kjelt schreef: 24 mar 2021 17:49 Ik zou die chinees toch ook niet zomaar aan het internet hangen Andre :lol:
Ik zou ook niet weten waarom dat zou moeten.... werkt gewoon 😉
Gebruikersavatar
andrefc101
Donateur
Berichten: 3216
Lid geworden op: 26 dec 2007 08:39
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: GUI stopt er mee.

Bericht door andrefc101 »

Ballegooijen schreef: 24 mar 2021 17:39
andrefc101 schreef: 24 mar 2021 17:30 Wat leuk dat Windows..... die Chinezen zijn toch nog niet zo gek 😜
Jij ook altijd met die Chinezen :shock: :shock: Die hebben alles afgekeken van Windows denk ik. :lol:
Alleen de goede dingen dan... dat zijn er niet zo veel 😉
Ik heb in de zeven jaar dat ik Eding gebruikte, onder W7, al in die jaren niet ge-update, zag ik het echte nut niet zo van in. Als het goed werkt, dan werkt het toch...:
Zat trouwens ook niet op internet met die pc, dat vond ik helemaal niks, daar gebruikte ik wel een andere computer voor.
Ik hou nu eenmaal van dedicated cnc......
Kjelt
Donateur
Berichten: 4514
Lid geworden op: 14 jun 2007 21:51
Locatie: Eindhoven

Re: GUI stopt er mee.

Bericht door Kjelt »

Kun je trouwens iets in de log files terug vinden waarom de GUI stopt ?
Plaats reactie