Instellen iCNC600

Nederlandse CNC controller op basis van de usb poort of Ethernet.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
keesfrees
Berichten: 1651
Lid geworden op: 08 jan 2008 20:25
Locatie: Grönnen
Contacteer:

Re: Instellen iCNC600

Bericht door keesfrees » 11 okt 2018 17:24

Er is al veel geschreven over homen en eindschakelaars en zo voooooorts.
Maar, lastig zoeken idd, de ontsluiting ( zo heet dat in archief jargon ) is niet optimaal.

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2599
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Instellen iCNC600

Bericht door Ballegooijen » 11 okt 2018 17:52

Ballegooijen schreef:
10 okt 2018 19:01
Ja dat doet ie inderdaad wel.
Je kan ook nog controleren of de lampjes op het beeldscherm gaan branden als je de schakelaar indrukt. Het kan zijn dat de polariteit verkeerd om is.
Heb je al gecontroleerd of de lampjes op het scherm aan en uit gaan tijdens het schakelen?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Looy
Berichten: 60
Lid geworden op: 02 jan 2017 18:10
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Instellen iCNC600

Bericht door Looy » 11 okt 2018 19:20

-
Laatst gewijzigd door Looy op 11 okt 2018 19:22, 1 keer totaal gewijzigd.

Looy
Berichten: 60
Lid geworden op: 02 jan 2017 18:10
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Instellen iCNC600

Bericht door Looy » 11 okt 2018 19:21

Ballegooijen schreef:
11 okt 2018 17:52
Ballegooijen schreef:
10 okt 2018 19:01
Ja dat doet ie inderdaad wel.
Je kan ook nog controleren of de lampjes op het beeldscherm gaan branden als je de schakelaar indrukt. Het kan zijn dat de polariteit verkeerd om is.
Heb je al gecontroleerd of de lampjes op het scherm aan en uit gaan tijdens het schakelen?
Het lampje is aan, en als de schakelaar van de X-as motor schakel gaat ie uit. Maar als ik de schakelaar van de slave-as motor schakel gebeurd er niks.
Nu heb ik op de printplaat de schakelaars even omgewisseld, om er zeker van te zij dat het niet daaraan ligt. Maar als ik ze omwissel is het hetzelfde verhaal.

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2599
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Instellen iCNC600

Bericht door Ballegooijen » 11 okt 2018 19:56

Voor de slave is er volgens mij geen lampje. Je kunt wel in Eding de knop [automatisch polariteit bepalen] gebruiken. Dan stelt Eding zelf de juiste waarde in.
Bij mij is het geloof ik net andersom: als ik de schakelaar bedien dan gaat het lampje aan. Misschien zit daar de cruqs


Gallerij Link
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Looy
Berichten: 60
Lid geworden op: 02 jan 2017 18:10
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Instellen iCNC600

Bericht door Looy » 11 okt 2018 20:38

Ballegooijen schreef:
11 okt 2018 19:56
Voor de slave is er volgens mij geen lampje. Je kunt wel in Eding de knop [automatisch polariteit bepalen] gebruiken. Dan stelt Eding zelf de juiste waarde in.
Bij mij is het geloof ik net andersom: als ik de schakelaar bedien dan gaat het lampje aan. Misschien zit daar de cruqs


Gallerij Link

Dat heb ik nu gedaan, en de hij moet inderdaad op 0 staan. Een beetje verwarrend vind ik het wel. Ik ging uit van 'normally closed' in de zin dat het circuit normaal gesproken gesloten is.

Maar al met al heb ik hetzelfde probleem. 'slave decoupled from master'

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2599
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Instellen iCNC600

Bericht door Ballegooijen » 11 okt 2018 20:44

Nu wordt het voor mij ook moeilijk ;-) Lijkt er op of er toch in de macro file iets niet goed zit.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Looy
Berichten: 60
Lid geworden op: 02 jan 2017 18:10
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Instellen iCNC600

Bericht door Looy » 11 okt 2018 20:50

Ik heb daar nooit iets in aangepast behalve dit stukje;

Sub home_x
;home x
;;if A is slave of X uncomment next lines and comment previous line
homeTandem X
Endsub

Looy
Berichten: 60
Lid geworden op: 02 jan 2017 18:10
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Instellen iCNC600

Bericht door Looy » 11 okt 2018 20:56

Er zijn 2 macro files

macro.cnc
macro_default.cnc

In eerste instantie had ik het alleen in die eerste aangepast.
Nu in allebei, maar nog steeds hetzelfde probleem

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2599
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Instellen iCNC600

Bericht door Ballegooijen » 11 okt 2018 21:24

Nee, het hoeft alleen in de macro.

Hieronder een stukje uit een ouder forum. Ik begrijp dat bij jou de X as een slave heeft ? (of is het per ongeluk de Y as?)

Valt wel mee.. Ik zal 't even op zijn janboerenfluitjes proberen uit te leggen:
ten eerste heb je voor iedere X-as een sensor voor de homepositie nodig (een proximity-sensor bijvoorbeeld)
Die moeten ongeveer op dezelfde positie zitten maar de afwijking kan eenvoudig in de software gecorrigeerd worden.
Ze moeten ook wel beiden werken. Maak daarvoor (tijdelijk) ook de A-as zichtbaar (setup-pagina)
Volgende stap is om in de macro.cnc een punt-komma te verwijderen en ergens anders neer te zetten, en wel voor de home x een ; plaatsen (of de hele regel verwijderen) en de ; voor homeTandem X verwijderen..
Het ziet er dan zo uit:

;Homing per axis
Sub home_x
; home x
;;if A is slave of X uncomment next lines and comment previous line
homeTandem X
Endsub

Vervolgens haal je onder de Sub home_all, Gosub home_a weg, of zet er een ; voor..
Die andere assen, be en c, kun je eventueel ook van een ; er voor voorzien..
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Looy
Berichten: 60
Lid geworden op: 02 jan 2017 18:10
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Instellen iCNC600

Bericht door Looy » 11 okt 2018 21:49

YES YES YES! dat was hem! super bedankt!

keesfrees
Berichten: 1651
Lid geworden op: 08 jan 2008 20:25
Locatie: Grönnen
Contacteer:

Re: Instellen iCNC600

Bericht door keesfrees » 11 okt 2018 22:17

Mooi !
een ; te veel dus ?


Toch nog even dit linken hier, voor iemand in de toekomst.

Bezig met instellen
Post by Tesselaar » 05 Jun 2017 19:44
https://cnczone.nl/viewtopic.php?f=39&t=14448&

Ballegooijen
Donateur
Berichten: 2599
Lid geworden op: 20 sep 2016 15:45
Locatie: 's-Gravendeel
Contacteer:

Re: Instellen iCNC600

Bericht door Ballegooijen » 11 okt 2018 22:31

Looy schreef:
11 okt 2018 21:49
YES YES YES! dat was hem! super bedankt!
Wat was het? De Y as of een punt, komma?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl

Looy
Berichten: 60
Lid geworden op: 02 jan 2017 18:10
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Instellen iCNC600

Bericht door Looy » 11 okt 2018 23:07

Dit moest ik dus nog doen:
Vervolgens haal je onder de Sub home_all, Gosub home_a weg, of zet er een ; voor..
Die andere assen, be en c, kun je eventueel ook van een ; er voor voorzien..
Ok nu verder met de Z-as. maar die krijgt nog helemaal geen stroom bij de motor, dus eerst de driver maar eens controleren.

Langzaam maar zeker kom ik er wel!

Plaats reactie