3D sensor, aansluiten en macro

Nederlandse CNC controller op basis van de usb poort of Ethernet.

Moderator: Moderators

3D sensor, aansluiten en macro

Berichtdoor Ballegooijen op 21 Maa 2017 13:17

Hallo allemaal,
Ik heb een 3d sensor gekocht bij hardwarecnc. Deze wil ik natuurlijk aansluiten op mijn machine. Ik heb ook al een toolsensor aangesloten voor het meten van de toollengte. Kan ik nu de 3d sensor op dezelfde aansluitingen zetten als de toollengte sensor? Evt. met een (om)schakelaar er tussen?
Mijn 2e vraag is dan of er een macro beschikbaar is om deze 3d sensor aan te sturen?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Ballegooijen
Donateur
 
Berichten: 1408
Geregistreerd: 20 Sep 2016 13:45
Woonplaats: 's-Gravendeel

Re: 3D sensor, aansluiten en macro

Berichtdoor keesfrees op 21 Maa 2017 13:32

uit het archief :
grote contouren taster macro ?
viewtopic.php?f=39&t=11551&

Ik moest even zoeken, had je zelf ook gezocht op dit forum ?
keesfrees
 
Berichten: 1346
Geregistreerd: 08 Jan 2008 19:25
Woonplaats: Grönnen

Re: 3D sensor, aansluiten en macro

Berichtdoor Ballegooijen op 21 Maa 2017 14:07

Ja, ik had zelf ook al gezocht maar kon niet echt antwoorden vinden op mijn vragen. Voorlopig gaat het voornamelijk om het 0 punt te bepalen van een werkstuk.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Ballegooijen
Donateur
 
Berichten: 1408
Geregistreerd: 20 Sep 2016 13:45
Woonplaats: 's-Gravendeel

Re: 3D sensor, aansluiten en macro

Berichtdoor keesfrees op 21 Maa 2017 14:25

Ballegooijen schreef:Kan ik nu de 3d sensor op dezelfde aansluitingen zetten als de toollengte sensor? Evt. met een (om)schakelaar er tussen?
Dat is ook al een keer uitgekauwd hier, nu geen (priori-)tijd om te zoeken.
keesfrees
 
Berichten: 1346
Geregistreerd: 08 Jan 2008 19:25
Woonplaats: Grönnen

Re: 3D sensor, aansluiten en macro

Berichtdoor Ballegooijen op 21 Maa 2017 15:49

Eigenlijk zou een macro zoals deze mooi zijn, maar dan voor EdingCNC


Link
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Ballegooijen
Donateur
 
Berichten: 1408
Geregistreerd: 20 Sep 2016 13:45
Woonplaats: 's-Gravendeel

Re: 3D sensor, aansluiten en macro

Berichtdoor Breaker op 21 Maa 2017 15:51

De twee kunnen in serie gezet worden op dezelfde poort, ze moeten zich dan wel beide als NC (Normally Closed) gedragen. Lees dit topic maar eens door.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...
Avatar gebruiker
Breaker
Donateur
 
Berichten: 1080
Geregistreerd: 26 Mei 2015 20:43
Woonplaats: Nabij Antwerpen

Re: 3D sensor, aansluiten en macro

Berichtdoor karangetang op 21 Maa 2017 16:30

Wanneer het in feite gewone schakelaartjes zijn kan je ze toch ook parrallel aansluiten , je gebruikt ze toch niet tegelijk?
karangetang
Donateur
 
Berichten: 325
Geregistreerd: 26 Aug 2009 08:13
Woonplaats: Zeist

Re: 3D sensor, aansluiten en macro

Berichtdoor Ballegooijen op 21 Maa 2017 16:38

Voor wat betreft het aansluiten denk ik dat mijn vraag is beantwoord. Nu nog een goede macro zien te vinden. Had al gedacht om de macro van de toolsensor 4x om te bouwen zo dat je vanaf 4 kanten kan meten maar er is misschien wel een betere of slimmere oplossing?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Ballegooijen
Donateur
 
Berichten: 1408
Geregistreerd: 20 Sep 2016 13:45
Woonplaats: 's-Gravendeel

Re: 3D sensor, aansluiten en macro

Berichtdoor Breaker op 21 Maa 2017 16:39

Dat klopt helemaal... alleen de probe van hardware-cnc is normally closed.

Ballegooijen schreef:Nu nog een goede macro zien te vinden.

U vraagt wij draaien ;-) viewtopic.php?f=39&t=12976
Laatst gewijzigd door Breaker op 21 Maa 2017 16:46, in totaal 1 keer gewijzigd.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...
Avatar gebruiker
Breaker
Donateur
 
Berichten: 1080
Geregistreerd: 26 Mei 2015 20:43
Woonplaats: Nabij Antwerpen

Re: 3D sensor, aansluiten en macro

Berichtdoor Ballegooijen op 21 Maa 2017 16:46

Dat klopt helemaal... alleen de probe van hardware-cnc is normally closed.

Als ik de handleiding van Bert goed heb gelezen mag een probe zowel NO als NC zijn. Als ik dan een schakelaar zet tussen twee aansluiting waarmee ik kan schakelen van 1 naar 2 dan zou dat toch moeten kunnen? Of zie ik nog iets over het hoofd?
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Ballegooijen
Donateur
 
Berichten: 1408
Geregistreerd: 20 Sep 2016 13:45
Woonplaats: 's-Gravendeel

Re: 3D sensor, aansluiten en macro

Berichtdoor Breaker op 21 Maa 2017 16:53

Ja, het kan wel NO of NC zijn, maar niet zonder om te zetten in de configuratie, dus iedere keer bij de een schakelaar omzetten ook de configuratie aanpassen als de ene NC en de ander NO is... Is toch niet handig? Dus wil je uiteindelijk toch eentje van NO naar NC of van NC naar NO schakelen.
En zijn ze allebei NC of NO zijn kan je ze net zo goed direct in serie of parallel zetten, hoef je nooit meer handmatig iets te doen.
Geduld is een schone zaak, frezen niet...
Avatar gebruiker
Breaker
Donateur
 
Berichten: 1080
Geregistreerd: 26 Mei 2015 20:43
Woonplaats: Nabij Antwerpen

Re: 3D sensor, aansluiten en macro

Berichtdoor Ballegooijen op 21 Maa 2017 17:00

Nu nog een goede macro zien te vinden.

U vraagt wij draaien ;-) viewtopic.php?f=39&t=12976

Ja, maar deze macro is voor het opzoeken van een middelpunt van een gat en niet voor het zoeken naar de kanten volgens mij.

Ja, het kan wel NO of NC zijn, maar niet zonder om te zetten in de configuratie, dus iedere keer bij de een schakelaar omzetten ook de configuratie aanpassen als de ene NC en de ander NO is... Is toch niet handig?

Nee, dat is zeker niet handig. Ergens heb ik al gelezen hoe dit opgelost kan worden maar of een digitronica als ik dat ook lukt wordt nog een uitdaging.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Ballegooijen
Donateur
 
Berichten: 1408
Geregistreerd: 20 Sep 2016 13:45
Woonplaats: 's-Gravendeel

Re: 3D sensor, aansluiten en macro

Berichtdoor audiomanics op 21 Maa 2017 18:31

Geen zorgen, EdingCNC reageert op veranderingen.. Je zou dus kunnen zeggen "Autosensing"

Om een macro zelf te schrijven heb je al een paar dingen (de meesten) die je nodig hebt:
- een probleem (je wil wat maken)
- edingCNC
- een computer met NotePad of WordPad,
- veel voorbeeld programma's en een prima manual..

En "kan ik niet" is een erg zwak argument... voor je het weet is het "kon ik niet"

Ergo:

SELLUF!!

Kees
<klik>... euh..test... 123.... einde test... uit.<klik>
Avatar gebruiker
audiomanics
Donateur
 
Berichten: 4040
Geregistreerd: 28 Feb 2007 08:31
Woonplaats: Appelscha

Re: 3D sensor, aansluiten en macro

Berichtdoor Ballegooijen op 21 Maa 2017 19:26

Geen zorgen, EdingCNC reageert op veranderingen.. Je zou dus kunnen zeggen "Autosensing"

Deze komt bij mij nog niet binnen hoor Kees, zal de ouderdom wel zijn :oops:

En "kan ik niet" is een erg zwak argument

Hier heb je natuurlijk helemaal gelijk in. Ik heb wel een ideetje om de macro van de toollengte om te bouwen naar 4 macro's; 1 voor van links naar rechts, 1 voor van rechts naar links, 1 voor van voor naar achter en tenslotte 1 voor van achter naar voor. Op deze manier kan ik elke hoek bereiken, je gebruikt er dan meestal maar 2 om het 0 punt te bepalen.
Kennis vermenigvuldigd zich alleen als je het deelt.
https://www.Baldas.nl
Ballegooijen
Donateur
 
Berichten: 1408
Geregistreerd: 20 Sep 2016 13:45
Woonplaats: 's-Gravendeel

Volgende

Terug naar EdingCNC



Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Google [Bot], MF_CNC en 15 gasten