help VFD aan te sluiten

Moderator: Moderators

sattv
Berichten: 45
Lid geworden op: 05 aug 2016 15:00
Locatie: Aalten

Re: help VFD aan te sluiten

Bericht door sattv » 03 jun 2018 21:56

ik woon in aalten

HD13
Berichten: 251
Lid geworden op: 22 dec 2013 17:58
Locatie: Nijkerk
Contacteer:

Re: help VFD aan te sluiten

Bericht door HD13 » 04 jun 2018 18:05

Niet echt dichtbij voor mij.

Had je de manual al gelezen:
http://www.emersonindustrial.com/Images ... %20V10.pdf

Zou hem eerst zonder 0-10V signaal proberen.
Weet je de specificatie's van je motor, zoals Spanning,Stroom,Vermogen,Toerental, Poolparen ?

Je hebt uit je besturing naar de VFD minimaal 2 signalen nodig.
Stop signaal B2-B4 of doorverbinden, kan voor testen prima.
Een startsignaal B2-B5 ook doorverbinden, voor nu dan.

Kan zijn dat het stopsignaal in tijd eerder aanwezig moet zijn dan het startsignaal.
Let op voor programmeren moet het stopcircuit B2-B4 verbroken zijn

sattv
Berichten: 45
Lid geworden op: 05 aug 2016 15:00
Locatie: Aalten

Re: help VFD aan te sluiten

Bericht door sattv » 06 jun 2018 22:04

HD13 schreef:
04 jun 2018 18:05
Niet echt dichtbij voor mij.

Had je de manual al gelezen:
http://www.emersonindustrial.com/Images ... %20V10.pdf

Zou hem eerst zonder 0-10V signaal proberen.
Weet je de specificatie's van je motor, zoals Spanning,Stroom,Vermogen,Toerental, Poolparen ?

Je hebt uit je besturing naar de VFD minimaal 2 signalen nodig.
Stop signaal B2-B4 of doorverbinden, kan voor testen prima.
Een startsignaal B2-B5 ook doorverbinden, voor nu dan.

Kan zijn dat het stopsignaal in tijd eerder aanwezig moet zijn dan het startsignaal.
Let op voor programmeren moet het stopcircuit B2-B4 verbroken zijn
ik heb van dag op het werk mijn vfd getest die is goed werkt prima
en van dag is mijn nieuwe breakout board binnen gekomen weer ander benaming voor de vfd
ik zal morgen kijken hoe ik die weer aan moet sluiten

Gallerij Link

HD13
Berichten: 251
Lid geworden op: 22 dec 2013 17:58
Locatie: Nijkerk
Contacteer:

Re: help VFD aan te sluiten

Bericht door HD13 » 07 jun 2018 07:11

Wel even opletten voor de digitale ingangen van je VFD deze werken met 24Vdc, weet niet of je BOB dit kan hebben/schakelen.

Plaats reactie