Bug in CNC v4.03.17

Nederlandse CNC controller op basis van de usb poort of Ethernet.

Moderator: Moderators

DirkSchipper
Berichten: 559
Lid geworden op: 13 sep 2010 15:28
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Bug in CNC v4.03.17

Bericht door DirkSchipper » 06 mar 2018 22:23

Ik was net wat vurenhout aan het 3D frezen. Job duurt 3:30 uur. Na 2 uur zag ik dat er een flinke berg houtkrullen om het freesje gewikkeld was. Zo erg dat ik bang werd dat het freesje zou breken als hij dieper zou komen.
Ik heb de frees (het programma) gestopt (pauze, F4) om de hout krullen te verwijderen.
Daarna op start klikken (weer F4) maar hij gaat niet verder.
In de vorige versie van het programma (CNC V4.02) werkt dat wel, maar met de laatste versie niet (ook niet in simulatie-mode).
Er verschijnt de volgende melding, direct bij het stop-klikken:
Afbeelding

Iemand nog een idee?
Ik heb dit ook al aan Bert Eding gemeld, het lijkt me vrij zeker een bug

Gr. Dirk.

keesfrees
Berichten: 1597
Lid geworden op: 08 jan 2008 20:25
Locatie: Grönnen
Contacteer:

Re: Bug in CNC v4.03.17

Bericht door keesfrees » 10 mar 2018 21:15

Opgelost ?

Uit :
ReleaseNotesV4.03.txt

10-03-2018 V4.03.18
===================
+Bug solved with Pause (time-out while trying to pause)

DirkSchipper
Berichten: 559
Lid geworden op: 13 sep 2010 15:28
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Bug in CNC v4.03.17

Bericht door DirkSchipper » 10 mar 2018 23:01

Ja, ik heb persoonlijk een mailtje van Bert gehad. versie 4.03.18 zou vandaag uitkomen en dit moeten oplossen.
Ik ben de hele dag weggeweest, dus nog niet kunnen downloaden of verifiëren.
Morgen.

DirkSchipper
Berichten: 559
Lid geworden op: 13 sep 2010 15:28
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Bug in CNC v4.03.17

Bericht door DirkSchipper » 13 mar 2018 07:56

N.B.
Ik had nog een bug ontdekt.
Ik heb g30 gedefinieerd op mijn Home-positie, en elke frees-job eindigt met G30.

Maar als ik in v4.031.16 of 17 ging nesten, ging het mis. Die G30 werd ook met de nesting meegenomen, en daardoor kwam die buiten het machine-bereik te liggen. Ergo: mbv. nesting viel niet te frezen ...

Zaterdagnacht(!!!) bij Bert gemeld, zondag (!!!) antwoord, maandagmorgen vroeg een mailtje dat hij het gerepareed heeft.
Hij heeft het versienummer NIET opgehoogd, dus wie toevallig al v4.03.18 had gedownload en geïnstalleerd: effe opnieuw downloaden en installeren.

Ik wil nog even de nadruk leggen op de service van Bert. VOORTREFFELIJK !!!
Dat is ook in de prijs inbegrepen, dat mag best wel eens benadrukt worden.
Ik ben er blij mee. :P

keesfrees
Berichten: 1597
Lid geworden op: 08 jan 2008 20:25
Locatie: Grönnen
Contacteer:

Re: Bug in CNC v4.03.17

Bericht door keesfrees » 13 mar 2018 09:32

Zeker, die ervaring heb ik ook, maar, ik kan me zo voorstellen dat het zoeken naar zo'n probleem (of uitzoeken van welk ingewikkeld probleem dan ook) iets is waar je niet steeds bij gestoord wil worden. Dus typisch iets voor buiten kantooruren.
En Bert heeft iets fanatieks als het gaat om fouten(tjes)

Dit was mijn ervaring, al weer een tijd terug :

instellingen voor grote portaalfrees
http://cnczone.nl/viewtopic.php?f=39&t=10591

nieuwe versie : V4.02.10
https://cnczone.nl/viewtopic.php?f=39&t=10970

NB, Bert heeft al een aantal verbeteringen doorgevoerd op mijn verzoek, maar, ik heb nog steeds een wensenlijstje.
Dat moet ik nog verder uitwerken (verduidelijken) maar is nogal specifiek voor mijn gebruik, misschien ?
Wellicht iets om daar samen eens naar te kijken ?
Ik zie in je album foto's een portaalfrees nl.
Laatst gewijzigd door keesfrees op 13 mar 2018 09:46, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 2094
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Contacteer:

Re: Bug in CNC v4.03.17

Bericht door serum » 13 mar 2018 09:42

Ik herken het.

Bert's support is in dit opzicht echt subliem.
Ik heb ook wel eens wat 'eigenaardigheden' gehad met Edingcnc, maar altijd keurig en supervlot achterhaald en opgelost door Bert.

Ik ben er zeer van onder de indruk.
In alles merk je gewoon dat het iemand is die het met passie doet.

Blijf ik alleen nog even zeveren over de bob die je nodig hebt met de kleinere controllers.

Gebruikersavatar
hugo stoutjesdijk
Donateur
Berichten: 6104
Lid geworden op: 02 mar 2011 17:04
Locatie: elst (u)
Contacteer:

Re: Bug in CNC v4.03.17

Bericht door hugo stoutjesdijk » 13 mar 2018 10:04

serum schreef:
13 mar 2018 09:42
Blijf ik alleen nog even zeveren over de bob die je nodig hebt met de kleinere controllers.
'zeveren' is toch een ander woord voor kwijlen? en dat doe je meestal bij iets lekkers. :lol:
Ik ben voor meer techniek op school, maar dan wel vanaf groep 1 basischool.

Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 2094
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Contacteer:

Re: Bug in CNC v4.03.17

Bericht door serum » 13 mar 2018 10:29

Is ook een synoniem, ik bedoelde de andere betekenis.

1) Bazelen
2) Kwijlen
3) Lullen
4) Onzin praten
5) plaats in belgië
6) Plaats in de Benelux
7) Plaats in oost-vlaanderen
8) Plaats in vlaanderen
9) Speeksel kwijtraken
10) Wauwelen
11) Zaniken
12) Zeuren
13) Zwammen
14) Zwetsen

DirkSchipper
Berichten: 559
Lid geworden op: 13 sep 2010 15:28
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Bug in CNC v4.03.17

Bericht door DirkSchipper » 13 mar 2018 11:59

serum schreef:
13 mar 2018 09:42
Blijf ik alleen nog even zeveren over de bob die je nodig hebt met de kleinere controllers.
Hoe bedoellu?
CPU5Ax heeft toch geen BOB nodig?

Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 2094
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Contacteer:

Re: Bug in CNC v4.03.17

Bericht door serum » 13 mar 2018 14:37

Lpt1 en db9, daar druk je niet zomaar draadjes in, toch? Hoewel.. met de juiste stekkertjes is dat nog geen gek plan ook.. maar als techneut wil je toch schroeven hè? :)

keesfrees
Berichten: 1597
Lid geworden op: 08 jan 2008 20:25
Locatie: Grönnen
Contacteer:

Re: Bug in CNC v4.03.17

Bericht door keesfrees » 13 mar 2018 15:07

serum schreef:
13 mar 2018 14:37
maar als techneut wil je toch schroeven hè? :)
Die behoefte herken ik niet.

viewtopic.php?f=63&t=10900&#p112415

Gebruikersavatar
serum
Donateur
Berichten: 2094
Lid geworden op: 08 mar 2008 20:37
Contacteer:

Re: Bug in CNC v4.03.17

Bericht door serum » 13 mar 2018 16:23

toch een gepruts van niks, je proximity-sensoren en de aansturing van je drives, pendant ed allemaal via 1 DB25 connector solderen. Brrrr. Lekkere schroefterminals, kan je je kabels labelen, een logische volgorde aanhouden voor je pinning. Ik kan ook een aardig stukje solderen en heb er allerfijnst gereedschap voor, maar in dit geval heb ik liever krimphulsjes met schroefterminals.

DirkSchipper
Berichten: 559
Lid geworden op: 13 sep 2010 15:28
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Bug in CNC v4.03.17

Bericht door DirkSchipper » 13 mar 2018 17:51

Tja, ieder z'n meug. :P
Ik heb in mijn besturingskast alles van een DB25 naar meerdere DB9 en andere contra-stekkers gesoldeerd.
En vervolgens alle kabels buiten de kast aan een plug gesoldeerd.
Geduld is een schone zaak, ik ben weer een paar uur van de straat (vindt m'n vrouw fijn) ...

Tesselaar
Donateur
Berichten: 110
Lid geworden op: 26 sep 2008 11:54
Contacteer:

Re: Bug in CNC v4.03.17

Bericht door Tesselaar » 14 mar 2018 08:03

Goedemorgen,

Even over de update, mijn frees werkt nog met deze versie V4.02.82 van 05 07 2017.
Voor wat ik er mee doe prima.
Als ik de update van V4.03.18 Release van 12-03-2018 download ?
Ben ik dan ook mijn huidige instellingen kwijt.?
Gisteren de nieuwe release geprobeerd en toen bleef het stil bij de frees.
de zgn oude versie weer gestart en kon gelukkig weer frezen.

Groet Willem

Plaats reactie