drill circular boltpattern wizard

Alle vragen die betrekking hebben over Mach cnc controllers

Moderator: Moderators

Plaats reactie
ludo
Berichten: 311
Lid geworden op: 08 feb 2007 22:07
Locatie: ESSEN (Belgie)
Contacteer:

drill circular boltpattern wizard

Bericht door ludo » 05 mei 2008 16:57

Ik krijg steeds een error on line 27 (type mismatch) als ik de wizard drill circular boltpattern gebruik.
Als ik de debug run kom ik bij volgende regel :If Z=0 then ... ,maar z heeft de waarde -0.5 en toch gaat het niet.
Het is alsof de declaratie van Z niet goed is.
Zou iemand dit ook eens wil testen ,om eens na te gaan dat dezelfde fout optreedt.

Gebruikersavatar
Mcgyver
Berichten: 3968
Lid geworden op: 08 jun 2007 17:45
Locatie: Ridderkerk
Contacteer:

Re: drill circular boltpattern wizard

Bericht door Mcgyver » 05 mei 2008 17:24

een beetje meer info zou wel prettig zijn voor degene die je tips zou willen geven...

Welke wizzard bedoel je in welk programma..?
Zoals het freesje thuis freest, freest het nergens...

Gebruikersavatar
Mcgyver
Berichten: 3968
Lid geworden op: 08 jun 2007 17:45
Locatie: Ridderkerk
Contacteer:

Re: drill circular boltpattern wizard

Bericht door Mcgyver » 05 mei 2008 19:28

ik zie dat je de wizzard in mach3 bedoeld...

IK heb hetzelfde probleem. "type mismatch in line 27"

Wellicht gewoon een foutje in de wizzard.

de wizzard bolt row doet ook raar. als ik 5 gaten opgeef doet hij er een hele berg.....
Zoals het freesje thuis freest, freest het nergens...

ludo
Berichten: 311
Lid geworden op: 08 feb 2007 22:07
Locatie: ESSEN (Belgie)
Contacteer:

Re: drill circular boltpattern wizard

Bericht door ludo » 06 mei 2008 08:01

Ik zal eens informeren bij mach3,maar nu weet ik dat het niet aan mezelf ligt.

ludo
Berichten: 311
Lid geworden op: 08 feb 2007 22:07
Locatie: ESSEN (Belgie)
Contacteer:

Re: drill circular boltpattern wizard

Bericht door ludo » 10 mei 2008 08:28

Na enig zoeken heb ik het programma gewijzigd,nu werkt de boltcirkel wizard wel.Rename de file hiddenscript.m1s in hiddenscript.temp.Deze is te vinden in de subdirectorie MACROS en vervang deze door file in bijlage "hiddenscript_m1s.txt",rename in "hiddenscript.m1s"
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Mcgyver
Berichten: 3968
Lid geworden op: 08 jun 2007 17:45
Locatie: Ridderkerk
Contacteer:

Re: drill circular boltpattern wizard

Bericht door Mcgyver » 10 mei 2008 09:39

Hoi ludo


goed werk!!

alleen bij mij doet hij nog hetzelfde als eerst....

uiteraard mach opnieuw opgestart enz.... wat heb jij veranderd in die file? ik kon ook nog geen verschil opmerken..
Zoals het freesje thuis freest, freest het nergens...

ludo
Berichten: 311
Lid geworden op: 08 feb 2007 22:07
Locatie: ESSEN (Belgie)
Contacteer:

Re: drill circular boltpattern wizard

Bericht door ludo » 10 mei 2008 16:24

de tekstversie vindt U in de bijlage ,zo kan je zien wat ik veranderd heb.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

mark
Berichten: 20
Lid geworden op: 24 jan 2007 11:27
Locatie: prinsenbeek
Contacteer:

Re: drill circular boltpattern wizard

Bericht door mark » 11 nov 2008 22:33

Ik heb gedaan wat jullie hier schrijven ,maar zonder resultaat.
ik heb nu zelfs een oudere versie van mach op mijn computer gezet maar dit alles zonder resultaat.
zou iedereen dit probleem hebben of doen wij hier iets fout? :x

KAPshop
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 mei 2012 16:48
Locatie: Holthees

Re: drill circular boltpattern wizard

Bericht door KAPshop » 31 mei 2012 15:46

Ik ben een beginneling in CNC en loop ook tegen dit probleem aan. Jammer dat deze discussie hier is opgehouden. Er moet toch een oplossing zijn. Het lijkt wel een typisch Nederlands probleem want op andere fora kom je dit niet tegen.
Wie heeft een oplossing of een wizard die het wel doet.
Bedankt, Peter

ludo
Berichten: 311
Lid geworden op: 08 feb 2007 22:07
Locatie: ESSEN (Belgie)
Contacteer:

Re: drill circular boltpattern wizard

Bericht door ludo » 31 mei 2012 18:40

ik heb nog eens gekeken naar die boltcirkel ,maar ik hoe ik dat toen heb klaargekregen weet ik niet meer ,misschien had ik toen een andere versie van mach .Tegenwoordig gebuik ik cambam voor die dingen ,gaat zeker zo gemakkelijk.

Gebruikersavatar
Tomdekx3frezer
Berichten: 48
Lid geworden op: 30 dec 2017 15:25

Re: drill circular boltpattern wizard

Bericht door Tomdekx3frezer » 14 apr 2018 16:20

voor de mensen die gebruik maken van de mach3 wizzards, met name de CIRCULAR BOLD PATTERN deze was tot heden defect met " error on line 27" , de code in deze heb ik gerepareerd en met succes.
in de bijlage staat de gehele VB-code, copieer deze en plak deze vernieuwde code inplaats van de reeds bestaande code in het bestand HiddenScript.m1s.

Laat nog even weten of het gelukt is dat is altijd fijn om te lezen, veel freesplezier...
bold pattern.txt
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

skillalot
Donateur
Berichten: 2977
Lid geworden op: 19 apr 2007 19:04
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: drill circular boltpattern wizard

Bericht door skillalot » 16 apr 2018 10:50

hiddenscript is het laatst geopende button script.
Code kopieren naar deze zou ik niet doen, heeft weinig zin.
Je moet bij options op edit buttonscript klikken, daar de code voor de desbetreffende knop wijzigen, en dan opslaan.
Deze wordt dan door mach3 in de screenset file opgeslagen.

Gebruikersavatar
Tomdekx3frezer
Berichten: 48
Lid geworden op: 30 dec 2017 15:25

Re: drill circular boltpattern wizard

Bericht door Tomdekx3frezer » 24 apr 2018 13:41

Dank voor de tip Skillalot! mbt opslaan van vb-code op de juiste wijze.

Plaats reactie